Aanleveren Bronbestanden

De bronbestanden kunnen aangeleverd worden in de volgende bestandsformaten:

  • PDF (Portable Document Format)
  • DOC of DOCX (Word document)*
  • AI (Adobe Illustrator)
  • EPS (Encapsulated PostScript)
  • TIFF (Tagged Image File Format)

* let op, hierbij kunnen foto’s / vormgevingen verschuiven!

Het liefst in een zo hoog mogelijke resolutie, minimaal 300 dpi.
Eventueel met snijlijnen en 4 mm afloop.

Het aanleveren voor buitenreclame en binnenreclame dient 10 mm afloop te hebben. Bij canvas dient het bestand 30 mm afloop te hebben.

Wat is afloop?

Een afloopgebied is een gebied dat rondom iets verder doorloopt dan het daadwerkelijke eindformaat van je drukwerk. Het is de bedoeling dat je ontwerp in dit gebied ‘afloopt’. In ons geval vragen wij dus om je ontwerp zowel boven, onder, links en rechts 3mm verder te laten doorlopen dan het uiteindelijke formaat.

Dit vragen we, omdat we het drukwerk niet op 0,1mm precies kunnen snijden en er anders bij de minste afwijking al een witte rand zichtbaar wordt. Dat vinden we niet mooi, want je wilt dat de bedrukking tot de rand van het drukwerk doorloopt. Daarom is het slim om je ontwerp ietsje verder door te laten lopen, in het afloopgebied, zodat wij je drukwerk veilig kunnen snijden tot het uiteindelijke formaat.

Drukwerk op maat

Op zoek naar maatwerk? Heeft u een speciale wens wat betreft drukwerk? Geen probleem, bij ons is (bijna) alles mogelijk! Neem direct contact op om uw wensen met ons te bespreken.